Uploaded image for project: 'Core ReactOS'
  1. Core ReactOS
  2. CORE-10869

Release 0.4.0 setup in QEMU with AHCI HDD

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Resolved
    • Priority: Major
    • Resolution: Cannot Reproduce
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: 3rd-party Modules, Drivers
    • Labels:
      None

      Description

      Can't install ReactOS 0.4.0 in Qemu 2.4.1 using AHCI Intel ICH9 virtual controller for HDD. Setup just complains "Setup could not find a harddisk". From log (attached below) it seems that controller is detected and UniATA driver is loaded, but that's all. Tried Windows 7 Enterprise EVAL ISO (don't have any other ISO right now), it can see virtual HDD (so that's not a Qemu problem or my misconfiguration).
      Also I'm run into same issue on real HW with Intel ICH7 in AHCI mode - setup can't find HDD too.
      Qemu start command:

      qemu-system-x86_64 -device ich9-ahci,id=ahci0 -drive if=none,file=disk.img,format=raw,id=drive0 -device ide-drive,bus=ahci0.0,drive=drive0 -cdrom ReactOS-0.4.0.iso -boot d -serial file:ROSBoot.log

      Both ICH7 and ICH9 in UniATA "theoretically supported list", so they expected to work as I can guess.

        Attachments

          Activity

            People

            • Assignee:
              bug zilla Bug Zilla
              Reporter:
              barracuda72 Barracuda72
            • Votes:
              2 Vote for this issue
              Watchers:
              6 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved: