Uploaded image for project: 'Core ReactOS'
  1. Core ReactOS
  2. CORE-14640

Ashampoo Antivirus 2016 1.3.0 can't start its protection

    XMLWordPrintable

    Details

      Description

      After installing the program and reboot, the services of program (AAV_Guard.exe and AAV_Service_XP.exe) starts correctly and the virus database updates succesfully, but antivirus can't start the protection anyway.
      I also installed the fltmgr driver from w2k3, but it doen't help for me.

      There are two assertions in debug.log, which probably may cause a problem:
      in ntoskrnl:

      (../../ntoskrnl/mm/ARM3/virtual.c:3666) FIXME: Should remove the page from WS

      (the log full of this spam)

      or maybe the antivirus drivers a2dix86.sys and a2util32.sys doen't work:

      (../../ntoskrnl/mm/ARM3/sysldr.c:3025) ZwOpenFile failed for '\??\C:\Program Files\Ashampoo\Ashampoo Anti-Virus\a2dix86.sys' with status 0xc000003a

      (../../ntoskrnl/mm/ARM3/sysldr.c:3025) ZwOpenFile failed for '\??\C:\Program Files\Ashampoo\Ashampoo Anti-Virus\a2util32.sys' with status 0xc000003a

      but two other drivers (AAV_IFSXP32.sys and cleanhlp32.sys) loads correctly.

      Download link: https://www.ashampoo.com/ashampoo_anti-virus_sm.exe

      Tested with g0d308f4 (0.4.10-dev-7).

        Attachments

        1. ashampoo_services.png
          ashampoo_services.png
          56 kB
        2. ashampoo.png
          ashampoo.png
          146 kB
        3. debug.log
          8.36 MB

          Activity

            People

            • Assignee:
              bug zilla Bug Zilla
              Reporter:
              Oleg Dubinskij Oleg Dubinskiy
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              1 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated: